Slagter-Riget

Nakkefilet Toscana style

Nakkefilet Toscana style

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • Salt og peber
  • 1 spsk. olie
  • 3 kviste timian
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 4 dl vand
  • 4 gulerødder
  • 4 persillerødder
  • 4 gule beder
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Frisk timian
  • 1 usprøjtet citron

Opskrift til 4 personer

Krydr kødet med salt og peber og brun det i olien. Kom kødet i en gennemvædet stegeso og tilsæt timian, revet citronskal, eddike og vand. Skræl rødderne, skær dem i mindre stykker og læg dem ved kødet. Læg låg på stegesoen, stil den i en kold ovn, indstil ovnen på 180° og lad den stå i 2 timer.

Kog stegeskyen op i en gryde med fløden og jævn den med majsstivelse rørt ud i vand. Smag sovsen til med salt og peber, skær stegen i skiver og servér med rodfrugterne drysset med timian og revet citronskal.